060730

Jag tänker inte skriva ett ord om hur jag mår för tillfället.
Imorgon klockan 06.30, på morgonen!!! ska jag befinna mig utanför Maries hus, med min fullpackade cykel. Alltså den är verkligen fullpackad, tre stora cykelkorgar, en  stor ryggsäck, får nog inte plats så mkt mer. Vi får skjuts till Stena-terminalen, tar båten klockan 08.00 till Fredrikshamn och därifrån ska vi cykla till Skagen. Räknar med att cykla i fem timmar, (vi ska ha paus och rast osv..) Sen måste vi hitta huset vi ska bo i. Trampar tillbaka till Fredrikshamn på torsdag, båten kommer in till Göteborg ca 23.30, tror jag.

Cykelsemester i Skagen med Emelie och Marie. Det kommer bli oförglömligt :)
Resesdagbok är ett måste. Kommer finnas i bloggen på fredag/lördag ungefär.


ekonomisk dag

Jag är alldeles för trött för sånt här, men jag ska skriva ändå.
Ni får inte se mina tårar, aldrig. De är mina. Det enda som bara är mitt. Och så ska det förbli.

Sov från fyra till sju imorse, lite trött. Träffade Lina i stan, underbara flicka <3 Hon shoppade och piercade näsan. Jag vill också, fast inte näsan. Vill ha en typ i mitten av örat eller på insidan eller ja, vet inte vad det heter.. Och så vill jag ha en tatuering. Men jag har inte råd. Det är frustrerande, jag blir galen, det finns så mkt jag vill ha och jag måste spara de jävla pengarna. Det är liksom första gången på säkert ett år som jag inte har pengar. Eller pengarna har jag ju, men måste ha dem till Danmark. Har gått åt lite mer än tänkt denna sommaren, typ 5000-6000, på vadå? >< 
Ehe, vilsna turister är ju också trevligt, idag träffade jag två. Först en kille när vi åt glass i Brunnsparken, han ville ha en bild på Lina, honom och mig, så hans kompis tog en bild, på Lina honom och mig. Oh Yeah. Sen ville han veta hur man kom till Masthugget tror jag. Lina kan. Nästa turist snackade hm,  jag vet inte vad för språk och jag blev inte klok på vart hon ville, Gårda tror jag att vi kom fram till tillslut, Gårda med spårvagn. Det går inga spårvagnar till Gårda? Fast först snackade honom om centralstationen, vi var liksom vid drottningtorget så jag pekade. Då blev hon arg och började bokstavera G-Å-R-D-A, typ jahaa?
Men roligast idag var nog ändå när vi var inne på Cubus, hm, fick för oss att springa uppför rulltrappan som gick ner. Jag gav upp, det gick ju inte. Sen när vi skulle åka ner igen skulle vi springa upp, Lina började, då gick det bättre. Man måste liksom överlista rulltrappan. Det ni.

På spårvagnen på vägen hem, började en 35-årig afrikan prata med mig;
-"Hej, hur mår du?"
-"Bra, lite varmt bara.."
-"Jo, det är varmt. Vart ska du då?"
-"Hem."
-"Jaha, vart bor du då? Jag ska äta pizza i Hjällbo, och sen ikväll ut med några arbetskamrater, till (vad stället nu hette..)"
-"Rannebergen, trevligt."
-"Jorå, hur gammal är du?"
-"17. Du då?"
-"Ojdå.. Jag är liite äldre än du.. 35, men ganska sexig ändå, eller vad säger du? ;)"
-"Haha, ska inte du av här?"
-"Oj, jo, du följer med va? Jag bjuder på pizza!"
-"Ehm, nej jag ska hem och äta, pappa har lagat mat."
-"Men följer du med mig så får du ett mkt trevligare sällskap ;)"
-"Ja, och du är lika gammal som min pappa, ha det bra, hejdå :)"
-"Jag ska av här, men vi hörs och ses någon dag :);) Ta hand om dig."

Ja ungefär så lät det. Ehe, jo precis. 35åringar är min grej. Definitivt. Speciellt afrikaner.
Hm, han avbröt dessutom asiatpojken. Han däremot var söt.

Tyskland 26/7-28/7

Jag var där, bara lite spontant sådär ringer mor min och frågar om jag ska med till Tyskland,
-"Vad ska vi göra där då?"
-"Ehm, titta o sådära, hemma på lördag ungefär.."
Vi tog bilen ner i onsdags, tiiidigt. Åkte båt från Helsingborg till Helsingör, ner till Tyskland, in på turistbyrån för att få hjälp att hitta någonstans att sova. Det var fullt överallt så vi åkte till ehm, fastlandet tror jag, och hittade ett hotell. Lämnade av alla saker och åkte till havet, jättefin stoooooooor sandstrand, där vi förövrigt spenderade nästan hela torsdagen! Gick i lite affärer och sådära också :) Fick en komplimang av en tysk tant, "You have a very nice dress!" Yes, of course I have! xD Vit klänning med blåa prickar, jag är kär.
Idag åkte vi till Köpenhamn, var där några timmar, sen strandvägen till Helsingör och båten till Helsingborg igen. Sen bilen till Göteborg. Amy Diamond på dansk radio och sen kom en dansk som diggade till Boten Anna, det ni ;p Sarah och Lisa hade allsång i bilen. Och jag hade inte pallat en sekund till.
För första gången i mitt liv har jag dessutom använt ordet "ciao". Alltså på riktigt, tog bild på en spanjor. Han sa "ciao!" Sandra sa "Ciao!" Lite koolt va? Eh, haha.

Jag köpte hårspray. That's it.

meningslösa ord?

Om orden ändå inte betyder någonting, varför använder vi dem?
Har tänkt på hur ofta ord som aldrig, för alltid, ofta, lovar, älskar, hatar, osv. missbrukas. De orden, liksom alla andra ord, har faktiskt en mening. Men den verkliga betydelsen verkar nu för tiden alldeles för ofta bytas ut mot någon annan, egen, betydelse. Genom att ändra på ordets korrekta betydelse förvirrar ni mig och jag kan inte lita på er. Jag tycker att man kan säga det man menar istället för att hitta på sina egna betydelser på orden.
Fast sen så tolkar man ju olika och sådära.. Men orden har faktiskt en betydelse.

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Jag tänkte sova nu, John Blund är kidnappad.
Jag var i Tyskland onsdag-fredag. Ehe, med mamma o alla de. Köpenhamn är btw en väldigt mysig stad. Och det enda som står i min planering för framtiden.
- Hälsa på Sarah i Köpenhamn.
Hon ska bo där.
Jag vet inte vart jag bor, så det kanske blir långt att åka, men det märker vi ju.
Hemma, vart ligger det? Jag bor nog där om några år kanske.
Änglar hör hemma i himlen?

jag drar till tyskland,

imorgon! Hemma igen på lördag! Vart det nu ligger.. Antar att det är här hos pappa då iaf. Eller kanske inte, åker ju till Danmark på måndag, så det kanske är lika bra att stanna i Kärra och tvätta kläder osv? Ja, vi får se hur det blir!

Men imorgon är det tyskland som gäller.
Ha det bra, hejhopp.

---

Julia målade mig ^.^

Julia målade mig! ^.^

ut med det gamla = in med det nya !

Jag kan inte hjälpa det. Jag vet inte ens vad jag inte kan hjälpa.
Jag var på Ikea förut, skulle köpa en garderob till att börja med, men hittade ingen som dög, så pappa får snällt leka snickare och snickra ihop en garderob. Måste liksom ha den perfekta garderoben, en som är 50 cm bred duger inte. Hallå, flickan är van vid walk-in-closet. Så kom inte här och säg att jag ska trycka in alla mina kläder på 50 cm bredd. Icke.
Och by the way, har man en ny garderob duger det inte att bara slänga in de gamla kläderna. Nej, för det första så ska de vikas och hängas in fint och för det andra så ska en himlans massa slängas och slänger man kläder så måste man köpa nya! Det är liksom ett måste, sådant som de flesta vuxna inte verkar förstå. Men så är det. Man kan inte bara ta bort saker, det måste ersättas. Annars blir det tomt. Iofs är det just tom jag känner mig idag.
Ja, inte för att jag heller har råd att shoppa kläder för att fylla en hel garderob för tillfället, men det ska nog fixa sig. Drar ju till Danmark om inte alltför länge, då är det bra att ha lite pengar antar jag.. ^^ Wie, längtar faktiskt. Kommer bli riktigt roligt! :)

like a hole

Jag känner mig helt jävla tom. Empty. Confusion.
Jag vet inte ens vad jag ska skriva eller vad jag vill få fram med det här blogginlägget.
Jag bara vet att jag behöver skriva någonting. Få lite ordning och reda bland mina tankar, rensa upp lite. Typ höststädning?
Jag sitter här med min svarta klänning och lyssnar på musik.
Ikea stog det på dagens planering, men det känns inte som att det blir något av det. Kämpade mig upp från sängen vid 13.15, mega ont i huvudet och äckligt seg, jävla jag som tog jävla tabletter i natt med jävla cola. Det var typ hur många folk som helst här och jag ville bara vara osynlig. Tyvärr så är det ju lättare sagt än gjort och jag fick helt enkelt göra det bästa av situationen, lite smink och kläder. Till frukost blev det en ost-macka och ett wienerbröd samtidigt som jag bläddrade igenom H&M's höstkatalog. Klockan är fyra, vad fan hände med dagen? Jag känner för att gå på stan, second hand affärer, i min ensamhet. Ja, det låter lockande, men allt stänger väl snart? Det är ju söndag..? Eller? ><

ät mig inte

Två fullspäckade dagar, det är bättre att hålla sig sysselsatt än att bara sitta, det är ju som att be tankarna komma och äta upp en. Och imorgon blir inte sämre.
Igår började jag dagen vid havet, solade och badade, riktigt härligt! :) Sedan bar det av till den stora staden Göteborg där jag träffade Carro from my class. Vi köpte en hemlig sak och åt blåbärsglass i Brunnsparken. I Brunnsparken fick jag en ny kompis, Ismale, 23 år, Kungsbacka. Eh, dum som jag är råkade jag ge honom mitt nummer också. Han hade tydligen följt efter mig o Carro ett bra tag eftersom han dök upp igen efter någon timme på centralen när Carro hade tagit sin buss och jag var på väg till nordastan för att shoppa lite och möta Sarah. Det var då han frågade om mitt nummer och jag kunde inte säga nej :S  Han hade liksom förklarat hur ensam han var osv, fan, jag är för snäll för mitt eget bästa ibland. Men ja, shopppade en hel del iaf, 1400, heeejdå >< Jag köpte faktiskt ett fritdskort för 510. så att så illa var det väl kanske inte. Sen kom min kära syster Sarah iaf, vi åt kycklingsallad på café Fröken Olsson och sen var det jobb som gällde. Sålde vatten för 2200, träffade en jävlans massa tyskar och fulla svenskar med knepiga kommentarer. Djurgården vann mot Häcken. Och Hisingen tillhör tydligen inte göteborg längre :S
Den här dagen började med på tok för lite sömn, somnade fyra och vaknade åtta. Åkte men pappa till Bauhaus där de skulle k öpa lister och staket, och så åkte vi förbi Kärra där jag hämtade min älskade cd-spelare<3 Musik.
Sen har jag varit med min älskade regnbågsvän, Jessy. Färgade hennes svarta hår svart och kollade på skräckfilmer.
Imorgon bär det av till havet om solen vill det och sedan är det Lina som gäller!

tankar i mörkret

Jag kan inte hjälpa att det är dig mina tankar vandrar till varje gång mörkret faller och tystnaden är det enda jag hör. Men det enda jag vet är också att jag inte kan sluta tänka på dig. Jag känner mig så förvirrad.
Det är mycket nu, allt på en gång.

Och fan, jag trodde verkligen att jag inte brydde mig om henne och att hennes ord inte kunde nå mig, inte såra mig eller röra mig. Men det gör de, jag bryr mig, jag tar åt mig och det gör mig så jävla ledsen. Jag förstår inte varför. jag vill inte ta åt mig. Jag vill klara mig, jag kan inte förlåta men jag trodde du hade svikit mig tillräckligt, att du inte skulle lyckas fler gånger, att jag lyckats radera dig därifrån. Men jag hade fel. Tårarna bräner bakom ögonenlocken och vill bara strömma längs mina kinder, men jag kan inte tillåta det. Inte än. Du är inte värd det. Jag vet att jag inte kommer kunna stå emot för evigt, men åtminstone ett tag till. Ni får aldrig se mina tårar. De är mina. Bara mina.


i väntan,

Under de ca 3 timmar jag väntade på att sömnen och John Blund skulle komma och föra mig bort igår, kom jag att tänka på allt jag gjorde under dagen, gårdagen alltså. Jag skrev att jag hade gjort absolut ingenting. Men egentligen gjorde jag massor! Fast det kanske inte räknas i det stora hela, men jag solade, badade, hoppade på studsmattan (det är en väldigt bra blandning av att både träna, sola och så är det lite roligt!), jag sydde om några av mina kläder och så var jag ute med hunden! Så ingenting kan man väl inte kalla det?
Nu är klockan typ kvart i nio och jag känner mig inte jättetrött, jag ska ta en allergitablett och hoppas på att det känns bättre sen.
Idag är det havet och stranden som gäller! En stund iaf. Solen lyser med sin frånvaro för tillfället, men det ska nog ordna sig, I hope.



dagens datum

Det här var den första dagen på hela sommarlovet som jag inte har gjort absolut någonting på. Precis som en väldigt stor del av förra sommarlovet. Bara sitta och göra ingenting. Jag saknade såna dagar ett tag, innan jag åkte alltså.. Men efter att ha haft en sådan dag inser jag att de är inte bra för mig.
Så imorgon börjar jag med att åka till havet vid 9 på morgonen, sen blir det stan med Carro och sen jobba på kvällen. Fullt upp med andra ord.


Och så har jag insett varför Haparanda ändå är bra på sitt sätt. Pengar. >< Förlåt, men får man några 100 för o va där i 2 veckor, så är det faktiskt värt det. Eeh, ja, sån är jag. Hmhm, nej men det är trevligt att träffa släkten ibland också, men man står inte ut hur länge som helst liksom..


Sov gott, det lär inte jag göra.

jag hänger inte med

DET ÄR FÖR VARMT OCH JAG VILL BORT.
EHE, IGÅR HADE JAG HEMLÄNGTAN MED NU HAR JAG BORTLÄNGTAN IGEN.
ALLT ÄNDRAS SÅ SNABBT. JAG HÄNGER INTE ENS MED I MINA EGNA TANKAR LÄNGRE.
TÄNK VILKEN LYX, ATT VETA VAD MAN VILL OCH SÅDÄRA. OJOJ.

don't look back, just keep moving on

Det enda som stör mig i det här fallet är att jag var den sista som fick veta. Det handlar ju om mig och mitt år. Och jag var sist att få veta. Iofs så är det ju helt fel av dem att bestämma utan mig, men att sen inte berätta för mig vad de bestämt, det är bara HELT FEL. Men ja, nu vet jag ju. Undrar om det är något mer jag inte vet?

Igår åkte jag bil i ungefär 17 timmar. Dagen gick vääldigt fort ändå. Jag måste köpa en ny bläckpenna med svart bläck. Jag tycker inte om bläckpennor med blått bläck, det är tråkigt och vanligt. Svart bläck ska det vara.

Ska jag berätta om Haparanda så får jag nog tillägga att jag är jävligt besviken på farfar. Man ljuger inte bara sådär, men tydligen är han precis som så många andra. Och vädret var typ helt fel så jag har inte ens åkt vattenskidor. Jag lärde mig massa saker iaf! Typ tända eld i bastun, laga cykeldäck, starta båten (alltså pappas stora båt), köra den. Farfar är en sån dära som tror att alla tjejer är svaga och inte klarar någonting, så jag gör allt bara för att bevisa motsatsen, jag klarar allt jag vill klara. Och det gjorde jag, verkligen härligt att se farfars min när jag drog igång båten och körde iväg mot vågorna med Sarah. 
Jag har typ ätit ihjäl mig också, fast nu har jag nog slutat.

Idag är det sola och hoppa på studsmattan som gäller! Sen kanske jag åker in till stan en sväng och köper ett fritidskort. Bra att ha typ. Blir lite dyrt med 3-4 100-kort i veckan liksom.. ><
Heippa.


I'M COMING HOME

Inte för att jag vet om det är bra eller dåligt, men hem ska jag iaf. Yes i will! Imorgon åker vi, på eftermiddagen. Så det blir en natt i bilen och så är vi väl hemma på onsdag morgon. Eller ja, socialen ringde, hemma är numera hos pappa. Tack för informationen typ, då vet jag det också. Var jag bor alltså, jo men det kan vara bra att veta. Allt får man veta i telefon. Jävla telefoner. Ändå är jag beroende av skiten.

Göteborg ?

Jag önskar att det där paparollet som jag fick av Manda kunde flyga mig de 150 mil hem till Göteborg som det faktiskt är. Tänk vad allt vore lättare då. Om man kunde flyga med ett sådant dära parasoll. -Jatack.


Humhum, jag är så trött på allt. Vill byta ut allt mot nytt. Ut med det gamla och in med det nya! -Jatack.


Israel

Alla borde liksom gilla Israel för det har Stefan sagt.
Och motiveringen lyder; "Det (typ?) enda landet i arabvärlden som har lyckats skapa ett bra samhälle? det är ju bra.

Sen att alla idioter anfaller dom hela tiden kan dom ju inte rå för."

Jo, där fick vi ju något att fundera på idag också. Det är fredag idag förresten.
Och jag ska till en finsk frisör. Kan ju bli spännande med tanke på att jag inte kan finska och mamma ska tolka.. >< Humhum..


humdidum

Ahlgrens bilar och Marabou mjölkchocklad <3<3<3

Tänk vad hemskt ett liv utan godis skulle vara. Vad ska man då tröstäta? Tänk om någon helt plötsligt skulle få för sig att elda upp allt godis och alla recept och ingredienser till godis. Hur skulle jag överleva? Skulle du överleva?

`Åh, mina tankar är så djupa idag.

kom nu ketchup så går vi

humhum, nae jag minns inte. ><


"det var bättre förr.."

Jag blir arg. Arg på gamla människor som aldrig kan sluta komma in på att allt var så himla mkt bättre förr i tiden. Acceptera att världen går framåt, människor utvecklas. Thats the way it is.
Och igår när farfar sa "förr i tiden fick man slå sina barn, de hade respekt för sina föräldrar. Allt var så mkt bättre förr."
Gosh, alltså ni anar inte hur arg jag blev. Ärligt talat, rädsla är fan inte respekt. Och man respekterar inte någon som slår en. Jag var liksom tvungen att gå ut för annars hade jag sagt en hel del onödigt, men jävlar, man ska inte slå folk.


Jag kommer typ dö här för jag är så trött på allt och då blir jag arg lätt och nu är jag negativ till allt. Fast nu är jag hos mormor, borta från skogen ett tag. Den dära Robin skulle komma till farmor  idag, orkar inte. Huh.
Jag ska slå ner alla träd.
Fast mest av allt saknar jag nog Göteborg och blåbärsglass.

P.S.

Haha, förresten glömde jag skriva att jag skulle till mormor idag fast jag somnade om, vid halv fyra vaknade jag av att mormor stog och plingade på som en galning och sen kom farmor med ambulansen! jag skrämdes visst. ><  Men lite kul var det. Ambulans till nyvakna Sandra.. >< Förlåt :P

Haparanda

Jag befinner mig i den lilla staden Haparanda på än så länge ca 10000 invånare, där alla går runt och längtar efter mitten på november eftersom det är då Ikea öppnar och staden börjar leva, turisterna kommer storma. Typ. Vi får väl se hur det går med hamburgerreastauranger för 300 pers och 16 våningars hotell samt en massa andra affärskedjor. Kommer Ikea så kommer allt. OhYeah.

Får se när jag kommer hem igen. Får se hur det blir med allt. Åker kanske till Stockholm även fast vi inte är mer än vänner jag och Kim, prata lite. Det är lättare i verkligheten än över telefon..

För att få Sandra att gå upp i vikt ska man isolera henne i skogen med farmor och farfar, samt massa mat. Det funkar. HAha. Fast det gör inget. Men det är väldigt jobbigt att inte ha rinnande varmvatten, telefon, mobil, tv, dator.. Ja, kan ni tänka er? >< Huh. Men ja, jag har överlevt en vecka iaf. Min mobil är trasig, men idag kommer Sarah med ett nytt sim-kort, behåller mitt gamla nummer. Så får hoppas att det funkar!

Är det något så finns jag på mobilen alla andra dagar efter idag hoppas jag. Sen kommer jag nog hem efter den 20e någon gång antar jag, drar till Danmark den 31a juli också! Rin mig Emelie eller Marie? Fast Marie är väl typ i Kroatien nu? Humhum. Men eh ja..

Ta hand om er people! :D 

hej depp

Robbie Williams är inte riktigt min grej alltså. Funderar på att skita i allt och bara gå o lägga mig igen. Pengar är pengar men whatever, JAG ORKAR INTE.

Den där skålen är helt fylld nu och jag måste tömma den typ, bara släppa ut lite, men jag vågar inte för jag vet att det kommer bli mkt, kommer något så kommer allt. Jag kan inte hantera det just nu.
please, don't leave..

Bryan Adams - I'll be right here waiting for you
Nirvana - Half the man i used to be
Guns n´roses - Don't cry


Ja, idag är en sådan dag.


sådetså?

det är inte stopp föralltid bara för att du ser en stoppskylt.
Du ska bara vänta, vänta på din tur..
& sen gå vidare